Het nieuwe digitale portfolio

Na een transparant proces is het besloten om afscheid te nemen van Epass en verder te gaan met Reconcept. Op deze pagina vind je details over de transitie en tips.

In het voorjaar van 2022 zijn veel ziekenhuizen overgestapt van Epass naar Reconcept. Om deze overgang wat makkelijker te maken voor de opleiders heeft Reconcept een document opgesteld "onboarding". Ofwel overstappen vanuit Epass. Download deze instructies hier, of gebruik de knop hieronder.

reconcept-logo

Updates

Het doel is om per 01-06-2022 een optimaal werkend portfolio te hebben.  Een belangrijke stap op weg daarnaartoe is om al per 1-2-2022 een goed werkend portfolio te hebben voor gebruik in de praktijk. Deze versie kan dus gebruikt gaan worden door A(N)IOS en opleiders en is ook onderdeel van het ontwikkelproces. We zullen ervaringen met het gebruik verwerken op weg naar de optimale versie die we 01-06-2022 af willen hebben.

Om over te gaan zijn de volgende stappen nodig:

 1. Jullie krijgen als afdeling/opleidersgroep een licentieovereenkomst van Reconcept (hebben jullie al gekregen als het goed is). Let wel na het tekenen worden er nog geen kosten in rekening gebracht.
 2. Jullie moeten de gegevens van alle opleidende gynaecologen doorgeven, zodat Reconcept daar in 1 keer accounts voor kan maken. Ook nu zullen er nog steeds geen kosten in rekening worden gebracht.
 3. De A(N)IOS kunnen zich aanmelden als gebruiker bij Reconcept wanneer het hun uitkomt. Bij voorkeur in 2022*, met uitzondering van de AIOS de in 2022 hun opleiding afronden. Er zal dan pas, per AIOS, een facturatie plaats gaan vinden
 4. Als de AIOS haar/zijn portfolio over heeft gezet kan zij/hij het abonnement opzeggen bij Mateum. Uiteindelijk kunnen jullie als opleiders, met een opzegtermijn van 3 maanden, uw overeenkomst met Mateum opzeggen. Als EPASS nog wel gebruikt wordt voor oa coasistenten, dan zullen de accounts van begeleiders niet beëindigd worden.\

 

Ter attentie van de opleiders (17-11-2021)

Wij hebben uw naam doorgegeven als contactpersoon voor Reconcept zodat zij via u een licentieovereenkomst met de opleidingskliniek kunnen aangaan. Vervolgens zullen zij accounts aanmaken voor zowel de opleiders als aios. Er zijn geen eenmalige kosten voor de kliniek, alleen maandelijkse licentiekosten. De licentiekosten per portfolio bedragen €21,- exclusief BTW per maand.

Veel gestelde vragen

Vragen aan Mateum/EPASS

Vraag 1. Wanneer moeten AIOS hun portfolio opzeggen?
Antwoord: dire maanden voorafgaande aan de jaarlijkse verlenging. Dit kan per AIOS, of in 1 keer voor een hele vakgroep.

Vraag 2. Als de AIOS hun portfolio opgezegd hebben, kan ik als opleider nog wel gebruik maken van mijn portfolio om onder andere de coassistenten te beoordelen?
Antwoord: als de AIOS hun portfolio hebben opgezegd, veranderd dat niets aan de portfolio van de opleiders. Die kunnen altijd nog feedback geven aan AIOS vanandere vakgroepen of bv de coassistenten.

Vraag 3. De formele overgangsdatum van het nieuwe portfolio is juni 2023. Als de AIOS hun portfolio eind 2022 niet opgezegd hebben, maar nog door willen in het eerst deel van 2023, moeten ze dan een heel jaar (2023) betalen, of kunnen ze ook een deel betalen zolang ze maar op tijd opzeggen?
Antwoord: Voor gebruik van het portfolio wordt gewerkt met prijzen per gebruiker per jaar. Als de AIOS hun portfolio nog een half jaar gebruiken dan geldt dezelfde prijs voor het gebruik van een jaar.

 

Tijdlijn E-portfolio Reconcept

 • 15-02-2022 Portfolio klaar voor in gebruik name. Geadviseerd wordt te starten met de nieuwe aios zodat dubbele portfolio’s voorkomen worden en tot 1 juni 2022 alvast over te stappen met enkele aios die verder in de opleiding zijn om te testen of overstappen vlot verloopt. Wij zullen daarnaast de LOGO-regio teams vragen om minimaal per regio twee opleiders en 4 aios (in verschillende stadia van de opleiding) te selecteren die het nieuwe e-portfolio intensief gaat testen en ons van feedback zullen voorzien.
 • 02-2022 / 06-2022 Verzamelen feedback eerste gebruikers van nieuw portfolio en eventuele kleine verbeteringen danwel instructies aanpassen
 • 07-2022 / 11-2022 Overige aios laten overstappen naar nieuw portfolio (eerder mag ook al)
 • Vóór 30-09-2022 (i.v.m. opzegtermijn van 3 maanden) Licentie overeenkomst met Mateum (Epass) opzeggen als je in 2023 geen dubbele kosten wilt maken voor het gebruik van Epass én Reconcept.
  Epass kan alleen per kalenderjaar opgezegd worden. Ongeacht de gebruiksduur in een volgend jaar worden de kosten voor het hele jaar in rekening gebracht. Opzegging kan via katinka.vanroo@sdbgroep.nl  / cc info@epass.eu
 • 06-2023 Iedereen MOET over gestapt zijn naar het nieuwe portfolio.