Welkom bij het discussie forum van LOGO en de VAGO

Dit forum is bedoelt om samen ideeen, bestanden en meningen te delen. Je kan kiezen voor het LOGO forum of voor het VAGO forum. Op het LOGO forum gaat het over alle inhoudelijke dingen die LOGO aangaan. Zoals het delen van EPA ideeen, thema cursussen, differentiatie plannen etcetera. Alles om te voorkomen dat het wiel twee keer wordt uitgevonden, of om inspiratie op te doen bij anderen.

Het VAGO forum is voornamelijk bedoelt om samen te komen over alle niet LOGO specifieke opleidingsonderwerpen.

Please or Register to create posts and topics.

Ouderschapsverlof- informatie DJS

Wat betreft het terugbetalen van ouderschapsverlof: daar krijgen we de laatste tijd meer vragen over. Binnenkort verschijnt er een nieuwsbericht met advies wat te doen. Ik deel alvast het advies van DJS (en de LAD) met je:

De LAD en DJS vinden het niet redelijk dat algemene ziekenhuizen niet bereid zijn om de aanvulling toe te kennen bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst – zoals dat bij aios vaak het geval is – die van rechtswege (dat wil zeggen automatisch) afloopt. En we vinden het ook niet redelijk dat de uitkering soms wordt teruggevorderd wanneer de arbeidsovereenkomst van rechtswege afloopt, bijvoorbeeld omdat de aios de opleiding in een andere opleidingsinstelling moet vervolgen. Aios werken namelijk doorgaans volgens een vast opleidingsschema, waardoor ze vaak tijdelijk bij een opleidingsinstelling werken. De aios kiest er dus niet bewust voor.

Heb je een tijdelijke arbeidsovereenkomst die van rechtswege afloopt, en wil je toch de vergoeding bij jouw werkgever aanvragen? Dan adviseren wij jou om vooraf af te spreken dat je de uitkering niet hoeft terug te betalen omdat jij er niet zelf voor kiest om eerder uit dienst te gaan. Hiermee kan je voorkomen dat je achteraf wordt geconfronteerd met een terugbetalingsvordering.

Aios die lid zijn van DJS kunnen hiervoor zo nodig advies op maat krijgen via het Kennis- en dienstverleningscentrum van de Federatie en de LAD.